Crvenkapine tajne i saveti iz kuhinje

Crvenkapine Kulinarske Tajne

Svima nama koji dugo kuvamo, dešavale su se razne katastrofe u kuhinji. To je normalno i to je cena učenja. Morate nešto da upropastite, da biste naučili nešto novo. Morate da probate, da biste znali da li nešto valja ili ne.

Ovde ću pisati upravo o takvim stvarima. O onome što mi se već dešavalo, ili o onome što sam čula. Naravno, ko zna šta će se još desiti u mojoj kuhinji, pa ću gledati da vam pišem i o tim svojim greškama, da biste ih vi možda i izbegli. 🙂

Pre nego što počnem, da kažem još nešto. Postoje stvari koje smo učile i još uvek učimo od svojih majki i baka. Nekad su to sjajne stvari, a nekad bi ih trebalo i promeniti, ali mnoge žene se uopšte ne trude da nauče nešto novo, nego rade onako kako su to njihove majke radile, bez preteranog udubljivanja u razloge zašto nešto treba uraditi na jedan ili drugi način.

Elem, na tu temu, ispričaću vam jedan vic. 🙂

Dve cimerke za večeru reše da isprže sebi viršle. Uzme jedna od njih, odseče viršlama oba kraja i stavi ih na tiganj. Pita je druga:

– Zašto to radiš?

– Nemam pojma, tako to radi i moja mama, pa tako radim i ja.

Ode ona kući za vikend, pa se seti da pita mamu zašto to radi. Mama odgovori:

– Nemam pojma, tako je i baka radila.

Ode devojka sutradan da poseti baku, pa je priupita isto pitanje. A baka će:

– Pa zar vi još niste kupili veći tiganj? 😀

Sve ovo pričam da bih vas pokrenula da malo istražujete i naučite nešto novo. A najbolje se uči u praksi. Dok sami ne probate, teško da ćete shvatiti kako neke stvari funkcionišu.

S ljubavlju,

Vaša Crvenkapica 🙂

 

#kulinarsketajne #crvenkapinekulinarsketajne

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *