Crvenkapine tajne i saveti iz kuhinje

Kulinarske tajne: Kuvanje testenine

Kada je u pitanju kuvanje testenine, jedna od stvari koju danas smatram pogrešnom je sipanje ulja u vodu za kuvanje. Kao i mnogi drugi, i ja sam to tako naučila od svoje mame, kojaje i danas kuva tako, “da se ne bi slepila”. Potpuno nepotrebno. Dovoljno je vodu dobro posoliti i ne spuštati testeninu pre nego što stvarno provri. Naravno, vode treba da bude duplo više.

I još nešto što se tiče testenine, nikada je ne ocedim do kraja, jer se tako osuši, a obično se potrudim i da sačuvam malo vode u kojoj se kuvala, da bih je dodala u sos ako ga nema dovoljno, jer nema ničeg goreg od suve testenine.

Isto tako, testeninu nikada ne prekuvam. Bolje je i da bude malo tvrđa, malo više “al dente”, nego prekuvana i bezlična. Kuvam je onoliko koliko piše na pakovanju, ali minut-dva pre toga je probam. Oslanjam se radije na svoj ukus nego na uputstvo sa pakovanja.

Između ostalog, uvek se radije odlučujem za integralne testenine jer imaju mnogo puniji ukus i teže ih je prekuvati pošto im treba malo više vremena. Otkad sam se navikla na njihov ukus, one obične bele su mi dosadne i bezukusne. Integralne se sporije vare, pa samim tim i bolje zasićuju. 🙂

 

#kulinarsketajne #kuvanjetestenine #kuvanjepaste

Please follow and like us:

2 thoughts on “Kulinarske tajne: Kuvanje testenine

  1. Imala bih jedan prijedlog. Ako ste u mogućnosti napraviti domaću integralnu tjesteninu ili/i posnu varijantu tjestenine, mnogo bi mi značilo a možda i ostalim čitaocima. Svi recepti su vam super!!! 😊

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *