Kolači, torte, slatkiši

Sirove energetske bombice

Sirove energetske bombice su recept za one koji vole jednostavne i zdrave kolačiće. Nema kuvanja, nema pečenja, nema dodatog šećera.

Mogu da stoje i više nedelja u nekoj kutiji u frižideru i da ih uvek imate kad osetite da vam pada šećer, da nemate energije ili jednostavno želite da se zasladite uz popodnevnu kaficu.

Odlične su, ali su prave energetske bombice, pa se trudite da budete umereni. Ako možete, naravno, jer zaista su odlične.

Potreban materijal: 100 gr urmi, 100 gr suvih kajsija, 100 gr mlevenih (sirovih) lešnika, malo cimeta, oko 50 gr kokosa.

Sirove lešnike sam samlela, pa sipala u dublju činiju. Urme i kajsije sam iseckala najsitnije što sam mogla, pa i njih dodala lešnicima.

Posula sam cimetom, pa zamesila smesu. Zatim sam otkidala komadiće smese veličine oraha, valjala između dlanova kuglice, pa uvaljala u kokos i ređala u kutiju sa poklopcem koja može da se stavi u firžider.

I to je sve. Mogu da se jedu odmah, a mogu i da stoje prilično dugo, bez straha da će se pokvariti. Ja sam ih poslužila posle nekoliko sati uz kaficu i bile su više nego dobre.

Probajte i prijatno! 🙂

#kuglice #bombice #sirovebombice #energetskebombice #bombiceodsuvogvoća #posno #veganskebombice #crvenkapinakujna

Please follow and like us:

4 thoughts on “Sirove energetske bombice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *