Crvenkapine priče

Barbi

Pre desetak godina, dok sam radila u jednoj redakciji, imala sam kolegu koji je imao preslatku ćerku. Bila je mala, i s obzirom da su i on i njegova žena radili u istom delu grada, upisali su je u vrtić blizu redakcije, jer im je to bilo najzgodnije.

On je odvede je u vrtić, pa dođe na posao. Pred kraj radnog vremena ode po nju, dovede je u redakciju, a onda mama dođe po nju, da zajedno idu kući, jer je tata skoro uvek ostajao duže na poslu. Lepo je to funkicionisalo, a njoj samoj, maloj Anji, sasvim odgovaralo, jer joj nikada nije bilo dosadno. A bila je preslatka i velika pričalica, svašta je moglo da se čuje od nje.

Elem, Anja je u to vreme imala oko 4 godine i bila zaluđena za sve u vezi sa Barbi lutkama. Nas, devojke iz redakcije je sve zvala Barbikama a objasnila nam je i zašto. Nežne ženske boje u koje smo se sve oblačile u to vreme, u stvari su Barbi boje. Ko nosi roze, ili nežno plavo, ili belo, ili nešto ciklama ili crveno – on je Barbi.

Ali, ja sam Anju viđala i u redakciji i kod kuće, jer joj baka i deka stanuju preko puta mene, tako da je često dolazila u komšiluk. Jednog dana se igrala sa decom ispred bakine zgrade baš u vreme kad sam se ja vraćala sa posla. Naravno, prvo se zaletela ka meni da me izljubi, a onda, kad sam krenula dva koraka dalje, čula sam iza sebe:

“Jeco, Jeco, Jeco, cekaj da ti kazem jos nesto. Ti danas imas belu majicu, i bele pantalone, i bele cipele i belu tasnu, i sve ti je belo! Ti si Barbi!”

Ma naravno da jesam, kad to kaže ekspert za Barbike. 😀

Al’ bilo je i momenata kad me totalno iznenadi. Jedno veče, ja prostirem veš na terasi i ne vidim da ona sedi preko puta na terasi sa dekom. Nisam ni znala da je tu, a i da jesam, bilo je već prilično kasno za tako malo dete, oko 22h. Kad, čujem malo pa grlato viče odande:

“Jecooo, super ti je ta majica!” 😀

Od tad nemam dilemu, kad god vidim nešto od tih njenih boja, znam – to je Barbi. 🙂

#priče #barbi #roze #crvenkapinakujna

Please follow and like us:

2 thoughts on “Barbi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *