Testenine, lazanje, rizota

Pasta sa piletinom i paradajzom

Pastu sa piletinom i paradajzom smislila sam jednom prilikom od sastojaka koje sam tog momenta imala u kući, a koja nam se toliko dopala, da sam je posle toga spremala još mnogo puta. Recept je vrlo jednostavan, kao i skoro sve moje paste. Ne mislim da sam otkrila toplu vodu, ni rupu na saksiji, uopšte ne sumnjam da takva slična negde postoji kao konkretan recept, ali nisam naišla na njega. Upotrebila sam ono što sam imala i to je bilo to.

A ko zna, možda je znam odnekud iz prošlog života. Ne znam koliko verujete u sve to, ali ja definitivno mislim da nisam prvi put na ovom svetu. Neverovatno je koliko mi se puta desilo da nešto znam samo po sebi, bez ikakvog učenja. Kao da mi je neko šapnuo, ili sam se jednostavno setila nečega, a ne sećam se da sam to ikada pre čula i videla. To su neke čudne i neobjašnjive stvari, baš kao i nešto već viđeno, jel’?

Volela bih da me neko od terapeuta koji se bave regresijom u prošle živote malo provede kroz moj. Bilo bi zanimljivo, a možda i korisno, jer kažu da je mnogo ljudi upravo regresijom uspelo da se izleči od raznih fobija koje imaju u ovom. Recimo, čovek se plaši vode, nema pojma zašto, dok ne otkrije da se u prošlom životu utopio i da je tako umro. Ili se plaše letenja, a u prošlom životu su doživeli avionsku nesreću. Bilo je čak i belega na telu koji su ukazivali na nasilnu smrt u prethodnom životu, recimo u obliku mladeža ili svetlijeg pramena kose.

Oduvek su me zanimale takve stvari, mada nikada nisam imala prilike da ispitam šta se desilo sa mnom i kako neke stvari jednostavno znam, iako ih nikada nisam učila. Davno sam čitala članak o tome kako se bira novi Dalaj-lama. U stvari se i ne bira, nego pronalazi. Nađu decu koja su se rodila otprilike u vreme kada je prethodni lami sklopio oči, a onda ih proveravaju. Recimo, jedan od testova je da im pokažu lične stvari koje su pripadale prethodnom lami, pomešane sa drugim sličnim predmetima. Onaj za koga se na kraju ispostavi da je baš taj koga traže, uvek nepogrešivo bira baš ono što što je pripadalo prethodnom, tj. njemu u prošlom životu. Neverovatno!

Kažu da i ljude koje srećemo uglavnom već poznajemo i da se mahom krećemo u istim krugovima, samo što nismo uvek istog pola, a oni sa kojima dolazimo u dodir su nam možda u prethodnom životu bili nešto  sasvim drugo. Recimo, neko mi je sada prijatelj, a u prethodnom životu mi je bio deda, brat ili baka. Ne znam za vas, ali meni je sve to veoma zanimljivo.

Kao što mi je zanimljivo što je za neke ljude jednostavno dovoljno da ih vidim jednom, a da ih već dobro poznajem. Ne samo onaj osećaj koji se povremeno javlja sa ljudima koji su sličnih afiniteta, nego ih baš poznajem, znam kako će da reaguju u nekoj situaciji, šta će sledeće da kažu ili urade. Ali to već možda ima veze i sa mojom blesavom intuicijom. Ma mora da sam u nekom od prethodnih života bila veštica, hihihi.

Dosta više (to sad kažem samoj sebi), ne davi narod nego daj recept!

Evo ga:

Potreban materijal (za 2 osobe): 180-200 gr paste po izboru (ili one koju trenutno imate u kući, kod mene su bile integralne spiralice, fusilli), 1 pileći file (1/2 belog mesa), 1 glavica crvenog luka srednje veličine, 2 paradajza isto tako srednje veličine (ili 1/2 l nekog mlevenog, za kuvanje), 2-3 kašike ulja, so, biber, malo sušenog bosiljka; za služenje, malo rendanog parmezana i nekoliko maslina (moje su bile punjene paprikom).

Prvo sam oljuštila paradajz (o tome sam već pisala ovde) pa ga isekla na krupno i stavila u blender. Dodala sam nekoliko kašika vode da bi blender mogao da se pokrene, samlela ga i dobila oko 1/2 l gustog soka.

Luk sam očistila i sitno iseckala.

Piletinu sam isekla na kockice.

Stavila sam tiganj da se greje, pa sipala ulja koliko je potrebno da pokrije dno. Na zagrejano ulje sam prvo ubacila piletinu i propržila je da pobeli, a onda smanjila temperaturu na srednju i ubacila i luk, pa pržila dok se i on nije ispržio, uz povremeno mešanje.

Kad su piletina i luk već bili prženi, dodala sam paradajz i začine (so, biber i malo sušenog bosiljka), smanjila temperaturu, pa ostavila da se polako krčka.

Dok se sos krčkao, skuvala sam pastu al dente, a onda je ocedila i sipala u sos. Isključila sam ringlu, pa sve dobro izmešala i odmah poslužila, posuto sa malo parmezana i dekorisano maslinama.

Bilo je odlično i nama se izuzetno dopalo, a nadam se da će i vama.

Prijatno! 🙂

 

#pasta #testenina #piletina #paradajzsos #pastasapiletinomiparadajzom #crvenkapinakujna

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *