Ledene poslastice (sladoled, semifredo, sorbe...)

Sladoled tortice

Ove tortice smislila sam prošle godine, kada sam na letovanju htela da obradujem svoje drage sestriće. Ali, nisam imala kod sebe svoj kalup za mafine, pa sam napravila kao veliku, sladoled tortu. Bila je odlična, “ekstra” što je rekao moj sestrić Mita koji je sve vreme sedeo pored mene dok sam je pravila i sve sladolede probao još u fazi izrade. Juče sam se toga setila, pa rešila da napravim nešto slično, ali pošto sam imala sav svoj alat, rešila sam da to ovog puta budu sladoled tortice

Međutim, torta je imala više različitih ukusa, što je u ovom slučaju bilo nemoguće, jer su kalupi maleni, pa su tortice malo skromnije, ali lepo izgledaju i podjednako su ukusne.

Nego da ne dužim, evo recepta, pa ako želite, probajte i sami…Potreban materijal: 2 kesice šlag-krema od vanile, 3 kesice vanil-šećera, 200 ml mleka, 2 dl grčkog jogurta (ili kiselog mleka), okrugli keksići (bilo koji, po izboru), malo čokoladnih mrvica za dekoraciju.

U činiju za mućenje sam sipala obe kesice šlaga i pola mleka, pa mutila i polako dodavala mleko dok sve nisam potrošila a šlag bio fin i gust. 

Dodala sam vanil šećer, pa još malo mutila, a onda na kraju i grčki jogurt, i mutila dok se sve nije lepo povezalo.

Na dno kalupa za mafine sam stavila okrugle keksiće kratko namočene u mleko. Koristila sam neke integralne sa dodatkom narandže i kakao prelivom s jedne strane. Tu stranu sa prelivom sam okrenula na gore i preko nje sipala sladoled. 

Pošto je bilo gusto, u svaki kalup sam stavila više sladoleda nego što je mogao da primi, i malo kašikom napravila neravnine, da lepše izgleda, a onda po svakom posula malo čokoladnih mrvica.

Kalup sam ubacila u zamrzivač na nekoliko sati (bar dva), a onda poslužila. 

Potrebno je izvaditi ga iz zamrzivača 10-15 minuta pre služenja, jer se sladoled baš stegne, pa ne može odmah da se jede, ali je odličan, nije presladak i veoma lepo izgleda.Probajte i prijatno vam bilo 🙂

#sladoled #torta #sladoledtorta #sladoledtortice #sladoledmafini #crvenkapinakujna

Please follow and like us:

2 thoughts on “Sladoled tortice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *